geinmakers2017 - CV. De Geinmakers - 2018

Begin jaren '70 was er binnen SV. Celeritudo behoefte aan de organisatie van feestavonden. Een feestcommissie werd in het leven geroepen en in samenwerking met de Raad van Elf van SV. HMS werden de eerste stappen op carnavalsgebied gezet.

De oprichtingsvergadering 28 november 1971 was voldoende om De Geinmakers te laten ontstaan.

De carnavalsfeesten vonden plaats in Leutbunker Trianon aan de Oudegracht te Utrecht. In de loop der jaren werden de vleugels uigeslagen en kwamen ook de uitstapjes naar carnavalsverenigingen in Utrecht e.o. in het programma.

Een van de speerpunten van De Geinmakers is het verzorgen van activiteiten voor onze gehandicapte medemensen. In het verleden werd het carnaval georganiseerd op de Mythylschool in Utrecht, later gevolgd door de Bertha Mullerschool in Overvecht en Dagverblijf 't Zand in Zuilen.

Nu bezoeken wij jaarlijks de Zorgcentrums Albert van Koningsburggen in Utrecht en de Loericker Stee in Houten. Daarnaast organiseren De Geinmakers voor diverse gezinsvervangende tehuizen en UWV locaties in de regio, een carnavalsavond in het sportcomplex van VSC aan de Koningsweg te Utrecht.

In het Utrechtse Carnaval zijn De Geinmakers actief binnen de Carnavals Federatie Utrecht.

Het carnavalsseizoen 2010- 2011 heeft Natasja Breedijk, thans voorzitter van De Geinmakers, als Stadsprinses Martina II de scepter gezwaaid over de stad Utrecht. Met haar thema: "Samen Een"  heeft zij een nieuwe richting gegeven aan het Utrechtse Carnaval. En leuk detail is dat ook Stadsprinses Martina I, Ineke Graanoogst - van Veen, is voortgekomen uit De Geinmakers.

c8ea63ed7a

 
Webhosting & Webdesign Low Budget Prijzen